Manglerud
MAN

Endelig seier!

MS tok sin første trepoenger og første seier siden serieåpningen.

Grüner pepret løs på Lars Haugen i den første perioden i kveld, hvor de vant skuddene hele 18-5. Det spillemessige overtaket var likevel ikke så stort som tallene tydet på, men MS hadde en del puck uten å komme til avslutninger. Et hederlig unntak kom åtte minutter ut i perioden, etter at vi nettopp hadde gjort oss ferdige med et nokså stusselig overtall. MS kom på en kontring to mot en, Robin Olsen Syversen spilte frem Jesper Öhrvall som klinket pucken inn bak Papillon. Et pent angrep fra de to tidligere Grünerspillerne. Fire minutter før første pause rotet vi oss bort på vei ut av egen sone, og en av hjemmelagets spillere fikk stå uforstyrret foran Haugen og utligne til 1-1. I andre periode overtok MS mer av spillet, og det ble også jevnere i skudd. Snaue 14 minutter ut i perioden tok vi ledelsen tilbake, da Kristoffer Pihlqvist kom alene gjennom etter forarbeid av yngste og eldste Trygg. To og et halvt minutt før den siste pausen var Jesper Öhrvall på farten igjen og doblet ledelsen etter en leken droppvinst fra Robin Olsen Syversen i forkant. MS hadde også en mulighet to mot null til å øke ytterligere før pause, men denne rant ut i sanden.

Den fjerde scoringen kom isteden i underkant av fem minutter ut i tredje periode, Mathias Trygg styrte pucken inn etter forarbeid fra eldstemann Trygg og Kjetil Martinsen. Midtveis i perioden reduserte vertene, og kollapsen som startet på omtrent samme tidspunkt i forrige møte kunne fort ha dukket opp i bakhodet. Men MS virker tryggere under Stubbens ledelse, og har unngått slike fadeser den siste tiden. En utvisning fire minutter før slutt kunne skapt ny spenning i kampen, men isteden pådro hjemmelaget seg en tominutter bare sekunder senere. I spill fire mot fire punkterte Steffen Thoresen kampen etter sterkt forarbeid av Mathias Trygg. Og den siste spikeren satte Keegan Milligan med sin første scoring for MS to minutter før slutt, etter at han i samarbeid med kaptein Hermansen hadde gjenvunnet pucken nede i motstanders sone. Vår første trepoenger for sesongen ble dermed en solid en, ja nesten en målfest til slutt. Det smakte nok ekstra godt å få ordentlig has på Grünermålvakten som har vært så umulig mot oss tidligere i sesongen. Lars Haugen på sin side har nå ligget godt over 90% i de fire siste kampene.

Grüner hadde på det meste et forsprang på 10 poeng ned til oss, etter kveldens kamp er det nede i 4. Og i disse usikre koronatider kan også niendeplassen bli helt avgjørende. Denne seieren er god å ta med seg etter en lang tapsrekke, når vi nå går inn i en tøff uke med kamper mot Stjernen og Vålerenga.