Lillehammer
LIL

Hjemmeseier mot Lillehammer

MS tok endelig sin første trepoenger på egen is denne sesongen.

MS har som kjent slitt med poengfangsten på hjemmebane denne sesongen, men i kveld løsnet det endelig. Også denne gangen hadde vi mange spillere på tribunen, men laginnsatsen hos resten var upåklagelig. Etter drøye sju minutters spill kom vi foran etter at Partanen feilberegnet fullstendig på en retur fra vantet. Robin Haglund Mathisen har bøttet inn mål for oss så langt, men akkurat denne var nok blant de enkleste. Men om Lillehammer startet julegaveutdelingen tidlig i år, ville ikke MS være dårligere da de to minutter senere gikk seg bort i eget overtall og lot gjestene utligne til 1-1. Seks minutter etterpå kom Jesper Öhrvall i stor fart rundt gjestenes bur, og sendte MS i ny ledelse fra kjøkkendøra.

Fem minutter ut i andre periode var svensken på farten igjen, han kom to mot en med Mats Henriksen og vispet pucken inn bak Partanen. MS har imidlertid slitt med å holde konsentrasjonen oppe etter en scoring, og gjestene svarte med en ny redusering få sekunder senere. Bare et par minutter etterpå doblet Steffen Thoresen ledelsen vår igjen til 4-2. Vi så ut til å kunne gå til siste pause med en tomålsledelse, men 1.07 før periodeslutt snek pucken seg noen centimeter over mållinjen bak en ellers meget solid Ole Morten Furseth.

I tredje periode skapte Lillehammer to farlige målsjanser i løpet av de første sekundene, men MS slapp med skrekken. Sju og et halvt minutt ut i perioden dunket Håkon Nilsen inn det de fleste trodde var vår femte scoring i et power play, men Partanen hadde signalisert for stopp i spillet noen sekunder tidligere. Det skal sies at Furseth gjorde det samme i denne kampen uten avblåsning. Partanen virket absolutt oppegående, og det ble først markert for scoring. Det endte uansett med annullering, og den var tung å svelge for MS. Men i kveld viste gutta meget god moral og kjempet videre uten å surne.

Helt på tampen pådro Lillehammer seg to utvisninger, de var likevel frekt frempå og skaffet seg en offensiv dropp med 12 sekunder igjen på klokka. Heldigvis fikk vi pucken ut, og Drew O'Connor kunne sette den i tom kasse fire sekunder før slutt. Dermed kunne vi endelig notere vår første trepoenger på hjemmebane, og den smaker godt nå som vi har to hjemmekamper til på programmet. Med denne seieren krøp vi forbi Sparta, som fortsatt er ute av spill etter smitteutbruddet. Vi er også kun ett poeng bak Stjernen med to kamper mindre spilt. På søndag får vi serieleder Frisk på besøk, før de to utsatte kampene mot Lillehammer spilles neste uke.