• Hovedpartnere

    Partnere

Hjemme
Manglerud
MAN
Borte
Vålerenga
VIF

MS straffet naboen

MS slo Vålerenga på straffeslag i sesongens første treningskamp.

Mye har hendt siden vi avsluttet forrige sesong for tilnærmet fulle tribuner og sikret plassen i et sluttspill som få dager senere var avlyst. Årets sesong blir trolig utfordrende for alle parter, men i kveld var gutta endelig i kamp igjen mot naborivalen. Dette ble etter hvert en jevnspilt og spennende forestilling mellom to lag som var sultne på å spille hockey igjen. Vålerenga etablerte press under et tidlig overtall, og Lars Haugen fikk anledning til å vise seg frem under comebacket i Manglerudhallen. Spillet jevnet seg deretter ut, og første periode endte målløst tross et par gode muligheter til hvert av lagene.

Også andre periode endte målløst, Vålerenga la igjen et trykk på oss i sine power play. Ved en anledning måtte Lars Haugen plukke frem en sterk trippelredning for å bevare balansen i regnskapet. Først drøye minuttet ut i tredje periode måtte Haugen kapitulere, men det tok MS og Pontus Finstad kun 13 sekunder å komme ajour igjen. I overkant av fem minutter ut i denne perioden fikk MS sitt første power play i kampen, men det tok bare sju sekunder før vi selv måtte sone vår neste utvisning. Overtallsspillet var altså noe vi i praksis ikke fikk trent på i kveld. Vålerenga måtte forøvrig sone i egen spillerboks, grunnet en noe gjenstridig dør til utvisningsboksen.

I sluttminuttene satte MS inn et ekstra gir, og seks minutter før slutten av ordinær tid scoret Pontus Finstad sitt andre for kvelden etter et strålende raid. Bare sekunder senere var han nær ved å sette en puck til. I sluttminuttet trakk gjestene ut målvakten, og lyktes med å sette utligningen med kun 42 sekunder igjen. Litt bittert selv når det ikke står poeng på spill, men til gjengjeld fikk vi da trent på både spilleforlengelse og straffer. Etter fem målløse minutter i spill 3 mot 3 gjorde MS kort prosess i straffekonkurransen. Mathias Trygg, Pontus Finstad og Kjetil Martinsen satte hver sin nydelige straffe, mens ingen hvite klarte å overliste Lars Haugen.

Dermed kan vi notere vår første av forhåpentligvis mange seire mot naboen denne sesongen. Det er alltid litt ekstra spennende å følge med på nykommerne, men denne gangen var strengt tatt alle godt kjent for oss fra før. Jesper Öhrvall var et friskt pust og fremsto omtrent som vi er vant til å se ham fra Grüner, selv om det ikke ble noen nettkjenninger på ham i kveld. Didrik Nøkleby Svendsen viste at det kan bli vondere å møte MS i år enn på lenge. Det å se Mats Trygg og Lars Haugen tilbake i MS var en glede, og det føltes strengt tatt som om de aldri har vært borte. De to tilfører sammen med Steffen Thoresen mer rutine enn vi har vært vant til å ha i troppen. Til første treningskamp å være ble det vist frem mye positivt i kveld. Vi savner kanskje litt mer offensiv slagkraft sammenlignet med vårsesongen, men også det kom seg utover i kampen og kulminerte med en perfekt gjennomført straffekonkurranse.

På søndag får vi besøk av Stjernen, som tapte klart i sin treningskamp mot Frisk i kveld.