• Hovedpartnere

    Partnere

Hjemme
Manglerud
MAN
Borte
Storhamar
STO

Ny hjemmeseier mot Storhamar

MS var best i det meste og sendte Storhamar poengløse hjem fra Manglerud.

Sist Storhamar gjestet Manglerudhallen måtte de nøye seg med ett poeng etter en sterk opphenting fra MS. Denne gangen var vi enda mindre gjestmilde, og sendte Hamarlaget tomhendte hjem. De blågule startet offensivt, men MS brukte ikke mange minuttene på å overta initiativet i kampen. Uttellingen lot dog vente på seg til nesten 17 minutter var spilt. Idet Storhamar ble fulltallige etter en utvisning spilte Kjetil Martinsen frem Mathias Trygg som sendte laget sitt opp i en velfortjent ledelse.

Halvannet minutt ut i andre periode doblet David Booth ledelsen fra kloss hold etter lekent forarbeid av Craig Puffer. Ole Morten Furseth fikk muligheten fra start i kveld etter at Brent Moran ble skadet i forrige kamp. Storhamar brukte nesten halve kampen på å overliste Furseth, men reduseringen kom til slutt på et skudd fra blå. To minutter senere spilte MS overtall, og vi har skrytt mye av amerikanernes ferdigheter på det området. Men de norske spillerne har også funnet formen i power play den siste tiden. Mathias Trygg mottok en ny strålende pasning fra Kjetil Martinsen, og løftet pucken elegant over målvakten til ny tomålsledelse for MS.

Snaue fem minutter ut i tredje periode reduserte Storhamar igjen i et overtall, og da Rasmus Ahlholm kom alene mot Furseth hang poengene i en tynn tråd. Heldigvis hadde Ahlholm sirup i beina ved den anledningen, og lyktes ikke med å overliste vår mann. Isteden ble det MS som igjen doblet sin ledelse, denne gangen ved grovarbeiderne i laget med Steffen Ratejczak som sistemann på pucken etter en pasning fra Joachim E Hermansen. Med 7.16 igjen på klokka oppsto en ny kritisk situasjon i kampen, da David Booth ble sendt i dusjen etter en takling mot Andreas Øksnes. Sistnevnte overdrev muligens en smule i denne sammenhengen, men pådro seg også en tominutter i tumultene så vi endte opp med tre minutter i undertall. Booth ble forøvrig ikke idømt noen ytterligere straff etter video i etterkant, og vi klarte oss gjennom uten flere baklengsmål.

I sluttsekundene bommet vi på tomt mål, men det lar vi passere på en kveld som denne. MS har fått med seg noen seire mot Storhamar de siste sesongene, og hardt arbeid er som regel nøkkelen. Så også i kveld, men denne gangen vil vi faktisk påstå at MS var best i det aller meste. Ole Morten Furseth tok utfordringen på strak arm i Brent Morans skadefravær, og leverte mange gode redninger selv om han til tider hadde mindre å gjøre enn man kunne forvente mot Storhamar. Backene våre var flinke til å rydde unna rundt egen målvakt, og Mathias Trygg fant scoringsformen etter å ha levert mange assister og svidd av mange målsjanser i tidligere kamper. I dag var det mye som fungerte på en gang, og da kan dette laget slå de fleste.

Med kveldens seier er vi kun fire poeng bak Narvik, som i kveld tapte hjemme mot Vålerenga. På søndag jakter vi vår første seier i Grünerhallen for sesongen, og håper å ta ytterligere innpå lagene foran oss i kampen om sluttspill.