Manglerud
MAN

MS til topps

MS på tabelltopp etter storseier i serieåpningen.

I fjor sank MS tidlig til bunns på tabellen, og ble værende der gjennom hele sesongen. I år kom vi langt bedre i gang, allerede etter 38 sekunder ble Darien Craighead spilt alene gjennom av Parker Bowles og åpnet scoringsballet. Så måtte vi ri av et par utvisninger, den siste var såvidt ferdigsonet av Bowles da han fikk pucken fra Craighead og doblet ledelsen. Snaue minuttet senere ville ikke tredjemann i rekka være noe dårligere, og sendte MS opp i 3-0 etter en pasning fra Tobias Degvold. På dette tidspunktet var det spilt i overkant av sju minutter, fire av dem hadde vi spilt i undertall, og ledet altså med tre mål. En ganske eventyrlig start på kampen.

Etter tretten minutter hadde dommeren igjen armen oppe, men denne gangen reduserte Grüner før vi rakk å komme til fryseboksen for å sone. Etter snaue kvarteret kom det som skulle bli kampens eneste overtall for MS sin del, og det utnyttet MS på klinisk vis. Åtte sekunder tok det før en ny puck lå bak Grüners målvakt. Emil Bejmo var igjen målscorer, etter lekkert forarbeid av Bowles og Jonathan Racine. Så pådro vi oss nok en utvisning, og den utnyttet hjemmelaget med en ny redusering før pause. Vi slapp kanskje litt for mye opp bakover etter at alt til tider gikk på skinner fremover. Men vi spilte jo også en ganske stor del av perioden i undertall.

I første halvdel av andre periode lå kampen og vippet. Førsterekka fortsatte med noen lekne detaljer, men uten å få ytterligere uttelling. Desto viktigere var det at energien smittet over på resten av laget, for etter hvert ble det de norske spillernes tur til å skinne. Mathias Trygg hadde først en puck inne, men ble fradømt målet etter at en MS-spiller ble taklet inn i målvakten i forkant. Tolv minutter ut i perioden fikk Kjetil Martinsen pucken fra Steffen Thoresen i rundvant, og lurte den inn over målstreken. To minutter senere kom Christoffer Berger gjennom på et herlig raid, fosset forbi Grünerforsvaret og feide pucken opp i nettaket. Dermed hadde MS kampen der de ville foran avslutningen.

Tolv minutter ut i tredje periode var det ungdommens tur, Mads Vestby løftet pucken inn på backhand etter forarbeid fra Tjus Koblar. Det ble kveldens siste scoring, som også betyr at Mitch Gillam holdt nullen de to siste periodene og endte på i overkant av 93 i redningsprosent. Lagene hadde 29 skudd hver på mål, men det var langt mer som skilte dem enn målvaktsspillet i kveld. Vi hadde seks undertall og kun de nevnte åtte sekundene i overtall, og må få luket bort en del utvisninger som topplagene trolig vil utnytte langt mer nådeløst. Men akkurat i kveld er det vi som kan kose oss på toppen av tabellen. Der blir vi liggende i hvert fall frem til torsdag, da vi kan invitere til toppkamp mot Frisk/Asker.