• Hovedpartnere

Partnere

Våknet i tide

MS snudde kampen til seier etter en katastrofal åpning i Halden.

I kveld var det endelig duket for sesongens så langt aller viktigste kamp, men sånn fremsto det så absolutt ikke i den første perioden. Gutta så ubegripelig nok ut til å mangle motivasjon, og greide ikke å henge med selv på et ganske labert tempo. Hjemmelaget scoret tre ganger på Furseth før MS hadde våknet av dvalen, og vi så ut til å gå mot en fryktelig start på denne kvalifiseringen. I andre periode hadde vekkerklokka endelig ringt, og vi fikk en tidlig redusering da Robin Olsen Syversen rundet og lurte målvakten. Frem mot halvspilt kamp hadde vi flere gode muligheter, men slet med uttellingen som så mange ganger før. Så løsnet det plutselig, og det ettertrykkelig. I løpet av halvannet minutt kom det meste av ketchupen ut av flaska på en gang. Steffen Thoresen vispet pucken inn fra venstrekanten i overtall, og før Comet hadde rukket å trekke pusten hadde også Kjetil Martinsen og Sam Hu satt hver sin puck bak målvakten. Så kom vertene litt mer til hektene igjen, og utlignet til 4-4 i overtall.

I tredje periode var vi forberedt på det meste i denne kampen. Vi pådro oss en tidlig utvisning, og den skulle bli helt avgjørende. Dog ikke på den måten Comet hadde håpet på. MS kom gjennom på en kontring ved Steffen Thoresen som alene med keeper satte pucken i undertall selv om han ble hindret på vei gjennom. Etter dette hadde vi en god periode hvor Comet var ordentlig på hæla i lange bytt og omtrent spilte box play med fem mann på isen. I denne fasen burde vi klart å skru opp tempoet og punktere kampen, isteden kom hjemmelaget med igjen og spenningen holdt seg til siste slutt. Vi pådro oss ytterligere et par utvisninger og hadde ingen overtall i perioden. Vi bommet et par ganger på det tomme målet mot slutten, noe som er uheldig med tanke på at både innbyrdes og total målforskjell kan få stor betydning i kvalifiseringen. Men vi holdt unna bakover, og med den starten vi hadde i kveld var det likevel god grunn til å puste lettet ut over ettmålsseier og tre poeng med hjem fra Halden.

I kveldens andre kvalifiseringskamp vant Grüner 2-0 over Narvik, og ingen blir vel overrasket om Quentin Papillon igjen blir en nøkkelspiller for naboene våre i kommende kamper. På torsdag setter vi kursen nordover mot Narvik, og til den kampen er vi absolutt nødt til å være påskrudd fra start. Dagens førsteperiode bør være en solid vekker som holder oss våkne resten av kvalifiseringen, hvor vi enn så lenge ligger på den viktige andreplassen.