• Hovedpartnere

    Partnere

Hjemme
Manglerud
MAN
Borte

Seier mot gammel byrival

Blanda drops med innslag av canadisk lekestue mot Furuset.

Det begynner å bli noen år siden MS og Furuset var byrivaler i samme liga, og deretter byttet plass i toppserien og førstedivisjon noen sesonger. I kveld var det klart for treningskamp mellom klubbene. MS hvilte de fleste av de etablerte norske spillerne i kveld, men satte Marcus Bryhnisveen inn i rekke med Darien Craighead og Parker Bowles. Dette var spillere som ikke uventet kom til å dominere kampen. Craighead sendte MS tidlig i ledelsen assistert av Bowles. MS stilte ellers med to femmere bestående av unge spillere hvor de fleste ikke er med a-laget til vanlig. Furuset slo tilbake med to scoringer, før Marcus Bryhnisveen fikk kjempetreff på en kontring etter pasning fra Johathan Racine. Deretter var duoen Bowles og Craighead på farten igjen, og sørget for at MS ledet til pause.

I andre periode var også de yngre spillerne mer med på notene, og sju minutter ut i andre periode var det ungdommens tur til å notere seg for scoring. MS doblet sin ledelse ved Stian Holth, assistert av Jakobsen og Olsvik. Minuttet senere var det duket for mer show fra Craighead og Bowles. Darien Craighead ble spilt på blank foran målvakten, og tok seg tid til en meget leken avslutning med ryggen mot mål. Ni minutter ut i tredje periode var det Bowles sin tur til å være sistemann på pucken igjen, assistert av Racine og Craighead. Furuset svarte med en ny redusering, som ble kampens siste scoring. Forøvrig en puck debutanten Mitch Gillam måtte ha stoppet for å få redningsprosenten over 90 i første forsøk. Marcus Bryhnisveen svidde ellers av et straffeslag som han ble litt for omstendelig på i denne perioden.

Vi skal ikke legge alt for mye i at våre canadiske spillere til tider inviterte til lekestue i kveld. Vi må ikke glemme at gjestene rykket ned til andredivisjon i vår, for så å få plassen tilbake igjen da Haugesund måtte trekke laget. Men de nye spillerne viste i hvert fall publikumsvennlige takter, og det blir spennende å se dem i aksjon i Fjordkraft-ligaen. Nå gjenstår to treningskamper, neste mot Vålerenga i Jar Isforum på torsdag.