Vålerenga
VIF

MS utklasset naboen

MS dominerte fra første dropp i byderbyet mot Vålerenga.

Med flere nye spillere i troppen har MS brukt landslagspausen godt og fremsto som et samkjørt lag i kveldens kamp mot Vålerenga. Mye omtalte David Booth spilte to kamper kort tid etter ankomsten til Norge, og fremsto som relativt anonym da. Men i kveld viste amerikaneren seg frem fra en helt annen side. Allerede etter snaue fem minutters spill fikk han treff fra skrå vinkel. Kanskje et skudd Steffen Søberg vanligvis tar, men dette var bare begynnelsen på Booths målproduksjon i kveld. Tre minutter senere fikk han stjernetreff på nytt, etter en flott pasning fra Corey Elkins. MS hadde åtte skudd på mål før Vålerenga kom til sitt første, men for gjestene ble det scoring på første forsøk i spill fem mot tre.

5.40 ut i andre periode skapte VIF balanse i regnskapet, et for dem ganske flatterende resultat i en kamp MS hadde dominert stort. Men MS lot seg ikke stoppe av litt midlertidig motgang i kveld, og to minutter senere var David Booth på farten igjen med sin tredje scoring for kvelden. Han var heller ikke langt unna sin fjerde, og fortsatt sitter vi med et inntrykk av at han har mer inne. Vår fjerde scoring kom isteden ved Mats Henriksen minuttet etter at Booth hadde fullført sitt hattrick.

I tredje periode følte vi at MS hadde god kontroll på denne kampen. I forsvar hadde vi Håkon Nilsen ute med en skade, mens Christer Simonsen var tilbake etter sitt skadefravær. Petter Birkheim forlot isen i løpet av kampen etter en puck i ansiktet. I denne kampen var imidlertid angrep det beste forsvar, og vi viste en langt større offensiv slagstyrke enn tidligere i sesongen. For målvakten Brent Moran var egentlig den største utfordringen i kampen at han hadde for lite å gjøre, men han spilte seg uansett opp etter å ha sluppet inn det første skuddet for kvelden.

Sju minutter før full tid punkterte Craig Puffer kampen, assistert av David Booth. Også Puffer gjorde sitt fjerde poeng for kvelden da Tony Bretzman sendte pucken inn via Mathias Trygg og fastsatte sluttresultatet til 6-2 med i underkant av fire minutter igjen å spille. Backen Bretzman gjorde også en solid kamp og noterte seg for tre assist. MS har nå halvert forspranget opp til Narvik fra fjorten til sju poeng, men Narvik spilte ikke i kveld og har dermed en kamp mindre. Vår siste kamp før jul spilles i Sparta Amfi på lørdag, og vi håper å fortsette fremgangen der.