Grüner
GRU

Ny sliteseier mot Grüner

MS er tilbake i ryggen på Narvik etter hjemmeseieren mot Grüner.

Før kveldens bamsekamp mellom MS og Grüner hadde Narvik gått på et hjemmetap mot Sparta, og MS hadde dermed muligheten til å komme på skuddhold i forhold til sluttspillplass igjen. MS satte da også gjestene under stort press tidlig i kampen, og etter drøye ni minutter kunne bamsene regne over isen i Manglerudhallen. Pontus Finstad satte inn en retur og så pigg ut selv om han også spilte kamp for U21 tidligere på dagen. Flere nettkjenninger ble det ikke i første periode tross et klart spillemessig overtak til MS.

Andre periode fikk derimot en meget dårlig start for MS, da gjestene utlignet til 1-1 i et tidlig power play. Denne perioden ble etter hvert stykket fullstendig opp av utvisninger, og etter fem minutter ble Grüner tildelt straffeslag samtidig som Håkon Nilsen måtte i dusjen etter å ha dyttet målscoreren Jesper Öhrvall inn i målet. Svensken kom seg raskt til hektene igjen, men lyktes ikke med å overliste Weninger på straffeslaget. Like etterpå fikk MS en ny utvisning, og ble satt under voldsomt press. Heldigvis holdt gutta unna i spill 3 mot 5, og med fire mann på isen snappet Joachim E Hermansen opp pucken og spilte frem Steffen Ratejczak. Trønderen fintet Mikkel Wik ut på sidelinjen og satte pucken i tilnærmet tomt bur i undertall. En meget viktig scoring for MS, og det virket faktisk som om utvisningskaoset i perioden skjerpet laget litt. Det var også nødvendig siden vi i tillegg til Håkon Nilsens utvisning også mistet Tony Bretzman etter en ny smell tidlig i kampen. Heldigvis hadde vi Emil Frøshaug tilbake fra karantene i denne kampen, men det ble uansett mye istid på de gjenværende backene.

Halvannet minutt ut i tredje periode var Corey Elkins på plass foran kassa og satte inn pucken etter en smart pasning fra Craig Puffer bak målet. MS hadde nå relativt god kontroll i noen minutter, men etter snaue kvarteret reduserte gjestene igjen i et overtall og sørget for en nerveslitende avslutning på kampen. Igjen holdt vi heldigvis unna, og Evan Weninger endte på i overkant av 92% også i kveldens kamp. I sluttsekundene kom Mathias Trygg og Kjetil Martinsen seg fri og satte kursen mot det tomme målet. Gutta visste muligens ikke hvor knapp tiden var, og gjorde det litt ekstra fint og langsomt før Kjetil til slutt satte vår fjerde scoring i kampens absolutt siste sekund. Vi måtte jobbe for seieren i kveld, og de to siste kampene viser nok at vi vil trives langt bedre i en kvartfinaleserie mot ett av topplagene enn i kvalifiseringskamper mot blant andre Grüner.

Med kveldens seier er vi igjen kun to poeng bak Narvik, fortsatt med en kamp mindre spilt. På torsdag setter vi kursen mot Stjernehallen og håper på sesongens første seier mot de rødkledte.