Manglerud
MAN

Fantastisk opphenting på Hamar

Målshow av Mathias Trygg da MS slo tilbake på Hamar.

Storhamar kom fra to meget sterke seire mot Oilers og Lillehammer pluss et par dagers ekstra hvile, mens MS kom fra en mildt sagt blandet forestilling mot Grüner. Ofte er det nettopp i sånne situasjoner MS kan overraske, men i kveld ble det kanskje tatt til et nytt nivå. Mot Grüner ledet vi 3-0 og rotet bort ett poeng i sluttminuttet, mot Storhamar ble rollene snudd. De første minuttene spilte vi jevnt med hjemmelaget, men så pådro vi oss to utvisninger som Storhamar utnyttet nådeløst. Da vertene også la på til 3-0 etter meget pent spill, var det lite som tydet på poeng med hjem i kofferten for MS. Men fire minutter før pause tente Mathias Trygg et lite håp da han fikk treff fra distanse.

I andre periode fortsatte offensiven. Etter fire og et halvt minutt ble Robin Haglund stående alene foran kassa etter et strålende pass fra Jesper Öhrvall, og scoret sitt andre mål i MS-trøya. Like etterpå fant igjen Mathias Trygg nettmaskene fra distanse, dermed var det balanse i regnskapet. Åtte minutter ut i perioden hadde Håkon Nilsen et kjempeskudd i stolpen, og bare sekunder senere tok isteden Storhamar ledelsen tilbake. Men MS hadde tross litt stolpe ut fått blod på tann, og fire minutter før siste pause fikk vi igjen uttelling. Jesper Öhrvall slo et nytt pent pass, denne gangen til Sander Boroczky som elegant rundet målvakten og utlignet til 4-4.

I begynnelsen av tredje periode spilte vi et par power play uten uttelling, men det bidro til at Storhamar kom mer bakpå enn vi hadde ventet. Hjemmelaget virket rett og slett tunge i beina, selv om det altså var vi som kom fra en hektisk kamp på torsdag da Hamarlaget hadde spillefri. Fem og et halvt minutt før slutt var vi igjen i overtall, og denne gang kom scoringen. Mathias Trygg kom alene gjennom og fullførte hattricket. MS var foran for første gang i kampen, og da Storhamar tok ut målvakten drøye to minutter før full tid kom kveldens fjerde fulltreffer fra Mathias. En fantastisk kamp av unge Trygg, som virkelig fikk ketchupen ut av flaska i kveld. Storhamar prøvde seg en gang til uten målvakt, men da kom en Engebråten Hermansen spesial med lobb mot tom kasse fra egen droppsirkel.

MS snudde altså 0-3 til seier 7-4 på Hamar og spilte de gulblå helt ut av stilen. Noe som må kunne kalles en aldri så liten bragd, selv om Storhamar nok trodde seieren var i boks på 3-0. Et ikke helt ukjent scenario for oss. Innledningsvis slet vi defensivt, men midtveis i kampen stengte Ole Morten Furseth målet for godt denne kvelden. Og der vi i treningskampene slet med å komme til scoringer, har vi nå plutselig notert 13 av dem på de siste to kampene. Det er små marginer så tidlig i sesongen, og med denne seieren er vi helt oppe på en fjerdeplass på tabellen. Neste uke venter to nye kamper, borte mot Frisk på torsdag, og hjemme mot Sparta på søndag.