Manglerud
MAN

MS reddet ett poeng

MS utlignet 32 sekunder før slutt og tok med seg ett poeng hjem fra Sarpsborg.

MS hadde tatt de fleste av sine poeng på bortebane før kveldens kamp mot Sparta. Steffen Thoresen var tilbake fra skade, mens vi manglet Emil Frøshaug og Christer Simonsen i forsvar. Det ble en målrik og underholdende, om enn ikke alltid like velspilt forestilling. Som mot Frisk kom vi godt i gang, og ledet 2-0 etter første periode. Blake Christensen pirket inn ledermålet etter 12.40, og i periodens sluttsekund scoret Jesper Öhrvall i det som skulle bli vårt eneste power play for kvelden.

Tidlig i andre periode reduserte hjemmelaget, før MS svarte og økte sin ledelse til 3-1 ved Drew O'Connor. Frem til da var kampen nesten en tro kopi av søndagens forestilling mot Frisk. Og det fortsatte litt i samme sporet, MS begynte å komme bakpå og vertene reduserte igjen. Kun 19 sekunder før periodeslutt kom utligningsmålet, etter noen minutter med blytunge bein hos våre helter i grønt. Akkurat da virket det ikke som om gutta hadde nok krutt igjen til en periode til.

Laget så likevel ut til å ha kviknet til i pausen, og 2.25 ut i tredje periode sendte Robin Haglund oss i ny ledelse. Dessverre pådro vi oss også i denne kampen langt flere utvisninger enn motstanderen, og hjemmelaget svarte raskt i power play. Deretter bølget det frem og tilbake, men etter rot bakerst hos MS kom Sparta foran for første gang denne kvelden 6.40 før slutt. Igjen virket det som MS hadde lite å svare med. Først i sluttsekundene fikk vi tatt ut Haugen, og inn kom Robin Haglund Mathisen. Robin svarte umiddelbart med å sette sin tiende scoring for sesongen, og MS reddet det ene poenget i land.

I spilleforlengelsen hadde begge lag muligheter, men kampen gikk videre til straffeslag. Der var det kun Blake Christensen som scoret av våre fem, til gjengjeld en lekkerbisken av en straffe. Dessverre slapp vi inn to, dermed ble det med det ene poenget. Etter å ha ledet kampen flere ganger kunne vi ha ønsket oss mer, men etter den sene utligningen smaker det uansett bedre enn ingenting. Offensivt leverer vi igjen solid. Haglund Mathisen gjorde nye tre poeng, det samme gjorde amerikanerne O'Connor og Christensen. Defensivt ser vi at fravær og utvisninger fort blir tungt, det sier sitt at vi taper kampen selv med 50 redninger fra Lars Haugen.

Med kveldens ene poeng er vi på sjetteplass, bak Sparta på innbyrdes oppgjør. På søndag skal vi gjøre et nytt forsøk på å forbedre hjemmestatistikken vår. Da venter seriens første møte med Lillehammer, et lag vi noterte en seier i ordinær tid og ett tap i spilleforlengelse mot i treningskampene. Typisk nok var det bortekampen vi vant, men nå satser vi på at det også løsner på hjemmebane.