Manglerud
MAN

Nesten på Hamar

Storhamar måtte ha et straffeslag for å avgjøre mot MS.

Det har vært en lang og tidvis tung sesongoppkjøring for MS med hele 11 treningskamper på programmet. I kveld var det endelig klart for generalprøven, men med skader og sykdom i troppen ble det til slutt bare tre femmere og en keeper som noe forsinket ankom CC Amfi. I det forrige møtet vant Storhamar 7-2, og noe lignende lå kanskje i kortene i kveld. Allerede etter 24 sekunder lå den første pucken bak Furseth, men resten av kampen fikk en helt annen karakter. Hjemmelaget trodde kanskje dette skulle bli enkelt, men MS kjempet seg tilbake. Noen minutter senere fikk vi til et fint power play, og Håkon Nilsen klinket pucken inn etter bare ni sekunder i overtall. Scoringen ga laget ny energi, og resten av perioden ble jevnspilt.

Heller ikke i andre periode klarte Storhamar å ta grep om kampen igjen, og etter å ha ridd av et tidlig undertall kom MS alene gjennom ved Jesper Öhrvall og tok ledelsen etter snaue fire minutters spill. Den beholdt vi perioden ut, og var faktisk nære på en reprise da vi igjen kom alene gjennom etter et undertall. Ole Morten Furseth hadde mindre å gjøre i denne perioden, men plukket frem en god redning da hjemmelaget kom gjennom på blank. Furseth endte til slutt med en redningsprosent på over 90 i denne kampen etter å ha sluppet inn det første skuddet på mål.

I tredje periode begynte naturlig nok beina å bli noe tyngre, og Storhamar kom mer på offensiven. Seks minutter ut i perioden kom de ajour på en retur, men det skulle altså et straffeslag til før vertene igjen kom foran i målprotokollen. Da gjensto sju minutter og atten sekunder av kampen. MS tok ut målvakten på slutten, og spilte seg til en gigantisk målsjanse med 30 sekunder igjen. Det var altså så nær vi kom i kveld, og det hadde unektelig vært fryktelig surt i en seriekamp. Som trening var dette likevel et godt steg fremover fra kampen mot Sparta. Gutta virket langt piggere i kveld, og ga nok Storhamar vesentlig hardere motstand enn de forventet da lagoppstillingen ble lagt frem.

MS har lagt opp til et knallhardt program i tidenes lengste sesongoppkjøring, så får vi se hvordan det slår ut i lengden. Vi har møtt kun lag som havnet foran oss på tabellen forrige sesong, og endt opp med tre seire og åtte tap. Nå har vi åtte dagers pause fra kamper, før seriestarten mot Vålerenga 3. oktober. Vi har allerede slått naboen to ganger så langt, og håper selvsagt på en reprise i åpningen av en sesong som blir spennende på mer enn en måte.