Frisk Asker
FRI

Holdt to perioder

MS holdt ikke hele veien inn mot Frisk/Asker i kveld.

MS toppet som kjent tabellen før kveldens kamp, men møtte ikke helt uventet tøffere motstand mot Frisk. Den første perioden endte målløst, etter uvanlig få skudd på mål med 6-4 i favør MS: Gjestene hadde dog mange skudd over og utenfor stengene, så det ga kanskje et noe skjevt inntrykk av kampen så langt. Men det ble MS som fikk første nettkjenning, 58 sekunder ut i andre periode. Emil Bejmo sendte de grønne serielederne i føringen etter forarbeid av Mathias Trygg.

Det ble forøvrig mange utvisninger i denne kampen, men minuttene var jevnere fordelt enn vi har sett den siste tiden. I undertall klarte vi oss lenge godt, men overtallene slet vi med å utnytte. Isteden ble det gjestene som scoret etter en feilpasning i ett av våre power play. I periodens sluttsekunder pådro vi oss en noe unødvendig utvisning, og dette utnyttet Frisk halvannet minutt etter siste pause. Snaue tre minutter ut i perioden doblet gjestene ledelsen. Da ble det tøft å komme tilbake, og Fayen-Vestavik stengte målet resten av kvelden.

I sluttminuttene tok MS ut målvakten uten å lykkes, men flere baklengsmål ble det heller ikke. Dette ble på sett og vis en kamp man synes man har sett før, der små, men viktige situasjoner ble avgjørende. I overtall ble vi for svake, med ett baklengsmål og ingen egne scoringer på åtte forsøk. Vi hadde også to muligheter spill i fem mot tre, men av for kort varighet til å skape noe av betydning. I undertall slapp vi unna med ett baklengs på sju tominuttere.

Med kveldens tap faller vi ned på en tredjeplass, men på lørdag er det nye muligheter hjemme mot Ringerike. Lagene står så langt med hver sin seier mot Grüner, så dette blir en nøkkelkamp for å komme i førersetet med tanke på sluttspillplass.