• Hovedpartnere

    Partnere

Hjemme
Manglerud
MAN
Borte
Frisk Asker
FRI

Seier etter ellevill innsats

MS slo voldsomt tilbake og feide Frisk av isen.

Om forrige kamp mot Grüner ble et sorgens kapittel, var det et fullstendig forvandlet MS-lag som møtte opp mot Frisk i kveld. Det var tydelig fra første dropp at MS ønsket å vise seg fra en helt annen side denne gangen. Frisk kom selvsagt til Manglerud som store favoritter, men har heller ikke de vist noen storform den siste tiden. MS var klart best de første minuttene, og det var fullt fortjent da Marcus Bryhnisveen lurte pucken inn via ryggen på Dahlberg i et power play etter 12.23. Men gjestene svarte på en kontring da vi ikke hang helt med i svingene halvannet minutt senere.

Mathias og Lucas Loob Trygg ble begge feiret som jubilanter i kveld, og begge gjorde seg bemerket i kampen. Fire minutter ut i andre periode spilte Mathias pucken frem til Christoffer Berger, som sendte MS i ledelsen igjen med et velplassert skudd. Og 8.22 ut i perioden doblet Lucas Trygg ledelsen i power play med en ny fulltreffer. Bare noen sekunder senere reduserte gjestene, men MS var ikke ferdigscoret for kvelden. Overtallsspillet til MS har vært så lite effektivt at det nesten har gått gjetord om det denne sesongen, men i kveld var det helt nye takter også der. Seks minutter før siste pause fyrte Lucas Trygg av i overtall igjen, denne gangen via Emil Bejmo og i mål. Med det hadde MS scoret på alle overtallene de fikk denne kvelden.

Vi var forberedt på en tung kamp med ryggen mot veggen i tredje periode, men gutta viste en helt ellevill innsats. De slapp nesten ikke gjestene til igjen foran Aleksander Johnsen, som endte på solide 92% i kampen mot Dahlbergs for ham mer uvanlige 70. MS fosset også frem i angrep de gangene muligheten bød seg. Midtveis i perioden kom Marcus Bryhnisveen gjennom i stort tempo og fyrte løs mot Dahlberg, på returen hadde Theodor Steen-Gulbrandsen nesten tomt bur og økte vår ledelse til tre mål. Med innsatsen MS viste i kveld, klarte Frisk aldri å skape ny spenning i kampen. MS fremsto altså som noe hlt annet enn for bare to dager siden, og tok en av sine sterkeste trepoengere så langt i sesongen.

Med kveldens seier er vi igjen åtte poeng foran Ringerike, som får besøk av Grüner i morgen. Begge disse lagene har i skrivende stund to kamper mindre spilt enn MS, og det er fortsatt sannsynlig at vi må plukke mer poeng for å nå sluttspill. Spesielt torsdagens hjemmekamp mot Ringerike blir en nøkkel. Der blir også innbyrdes oppgjør et tema, hvor MS foreløpig mangler ett poeng på å få fordelen ved en eventuell poenglikhet til slutt. Vi er veldig spente på hvilken versjon av MS som møter opp til den kampen. Men vi håper å se igjen dagens utgave som virkelig spilte med hjertet utenpå drakta og minnet oss på hvorfor vi er så glade i denne gjengen.