Manglerud
MAN

Borteseier i Sparta Amfi

MS løftet seg etter en treg start og tok med alle tre poengene fra Sarpsborg.

MS har slitt på bortebane denne sesongen, og sto så langt uten noen trepoengere på fremmed is. Og i kveldens førsteperiode så det ikke ut til at at den skulle komme denne gangen heller. Som i forrige bortekamp mot Stjernen, virket vi rett og slett ikke helt påskrudd fra start. Sparta dominerte perioden stort, MS kom på etterskudd og pådro seg også flere utvisninger. Men en opplagt Brent Moran stoppet 23 av 24 skudd i første periode, og hjemmelaget ledet kun med 1-0 til pause.

I andre periode var vi heldigvis mer våkne fra start, og etter halvannet minutt klinket David Booth inn utligningsmålet fra skrått hold i vårt første overtall i kampen. Pasningen fikk han fra Craig Puffer, og snaue kvarteret ut i perioden var energibunten Puffer på farten igjen og lurte inn ledermålet etter et frekt raid fra venstrekanten. MS mer eller mindre eide denne perioden, men slapp Sparta til noen farlige kontringsmuligheter. Mot slutten av perioden leverte vi et meget svakt overtall hvor vi faktisk ble presset over på defensiven. Heldigvis slapp vi med skrekken ved den anledningen.

To og et halvt minutt ut i tredje periode dundret Corey Elkins inn 3-1 etter lekent forarbeid av Mathias Trygg, og roet nervene våre betraktelig. Vi klarte oss fint gjennom undertallene våre, og da Sparta ville sette inn en sluttspurt i spill seks mot fem, hev de isteden på sju mann. Dermed kunne MS spille overtall, og David Booth viste igjen hva som blir konsekvensen når han får god tid til å sikte. Amerikanerne Booth, Elkins, Puffer og Bretzman leverte igjen varene med to poeng hver i denne kampen, mens Mathias Trygg noterte seg for tre assist og holder godt fast i gullhjelmen. Brent Moran trivdes godt i puckregnet og reddet 38 skudd totalt.

Vi har som kjent slitt med skader hos backene, og i kveld måtte også Markus Bilstad Pedersen i garderoben etter en kraftig smell. Han kom heldigvis utpå igjen senere i kampen, og vi håper å ha flere tilbake fra skader snart. Endelig kom altså vår første trepoenger på bortebane, og det bør bli flere om vi skal sikte oss inn på en sluttspillplass. Narvik imponerte igjen på hjemmebane og vant 2-0 mot Stavanger Oilers i kveld. En bragd vi håper å kopiere når vi møter Oilers til dobbeltkamp i romjulen.