• Hovedpartnere

    Partnere

Hjemme
Lillehammer
LIL
Borte
Manglerud
MAN

Spinnvill seier

Full pott mot Lillehammer etter vanvittig nervedrama.

Bortekampen mot Lillehammer i kveld var en av sesongens viktigste. Med Storhamar, Oilers og VIF igjen på programmet, trengte MS alt de kunne få med seg fra denne kampen. Og det begynte bra, Christoffer Berger sendte oss i føringen på en kontring sju og et halvt minutt ut i første periode. Vi hadde flere gode muligheter i denne perioden, blant annet et stolpetreff fra samme Berger.

Andre periode ble mer hendelsesrik. Lillehammer utlignet under et power play, før Emil Bejmo sendte oss i ledelsen igjen på straffeslag. Men utvisningene ble dyre for oss i denne perioden, og etter to nye overtallsmål var hjemmelaget igjen foran. Akkurat da så det litt mørkt ut, men MS slo igjen tilbake. Lucas Loob Trygg kom gjennom på et herlig raid og skapte balanse i regnskapet tre minutter før pause. Vi hadde også en puck til inne ved Steffen Thoresen, men det målet ble underkjent.

Det ble ikke mindre spennende i tredje periode. Lucas Trygg sendte oss i ny ledelse etter seks og et halv minutt. Nå gjaldt det å holde alle mann på isen og unngå utvisninger, siden vertene fortsatt hadde til gode å score med like mange spillere. Den oppgaven strøk vi på med bravur, og pådro oss blant annet lagstraff. Men gutta kjempet godt og kom helskinnet gjennom flere undertall. Så skulle vi bare safe seieren inn med overtall siste to minutter, men Lillehammer hadde andre planer, og utlignet i undertall med 1.58 igjen på klokka.

Akkurat da virket uflyten uovervinnelig, men det varte bare i 22 sekunder. Christoffer Berger lempet inn en backhand som på magisk vis trillet over målstreken, og jubelscenene tok av igjen. I sluttsekundene bommet vi hårfint på tomt mål, og spenningen levde til siste sekund da vi endelig kunne trekke pusten igjen etter et spinnvilt drama vi vil huske lenge. Denne meget spesielle forestillingen ble også en påminnelse om at alt kan skje i hockey. Så vi feirer ikke sluttspillplassen før den er helt i boks.

Med tre serierunder igjen må Ringerike vinne alle, og ta minst åtte poeng for å ta oss igjen. Men de har også et vesentlig enklere program igjen, med blant annet hjemmekamper mot Frisk og Lillehammer som bare spiller for æren og underholdningen i serieinnspurten. Så den eneste helt sikre måten for MS å berge seg til sluttspill på er ved å ta minst to poeng til. Første mulighet kommer mot Storhamar førstkommende torsdag i Manglerudhallen. I kveld fikk vi mer spenning og underholdning enn mange av oss tåler, men for den som orker mer er det bare få med seg fortsettelsen.